Ons bedrijf

 

Het bedrijf uit Diever (Zuid-West Drenthe) produceert en verkoopt sinds 2013 verse nattō van biologische kwaliteit aan particulieren en bedrijven. Onze producten zijn  SKAL gecertificeerd.
De gebruikte grondstoffen zijn geanalyseerd op meer dan 500 pesticiden. Daarbij zijn geen hoeveelheden aangetroffen die boven de wettelijk vastgelegde normen voor biologische producten liggen. Het zelfde geldt voor de uitkomsten van (zware) metalen, mineralen en sporenelementen zoals lood, kwik, arsenicum en cadmium. Nattodan beschikt over de resultaten van het gespecialiseerde Belgische laboratorium FytoLab.

Onze filosofie.

Goede voeding aanbieden is belangrijk. Overgewicht (obesitas) neemt wereldwijd epidemische vormen aan. In de Verenigde Staten, dat als voorbeeld kan dienen, leed in 2010 bijna 30 % van de bevolking aan overgewicht. Men schat daar het aantal doden door obesitas per jaar op 100.000 tot 400.000. En deze trend zet zich voort in Europa. Hoewel de voedselindustrie ontkent daarin een aandeel te hebben zijn wetenschappers een andere mening toegedaan. De voedselindustrie biedt de consument zogenaamde low-fat producten aan. Maar in werkelijkheid verleidt ze ons met een subtiele combinatie van zout, vet en suiker, die misschien niet verslavend werkt, maar wel reden is om er steeds meer van te eten. En uiteraard draait het daarbij toch weer om geld.

Over reclame.

Actieve marketing doen we niet. Onze afnemers zijn zelf serieus met hun gezondheid bezig en stuiten op een bepaald moment vanzelf op nattō. Zoek je op internet naar nattō dan merk je dat reclame eigenlijk overbodig is.
Nattodan weigert daarom mee te doen aan overdreven en vaak misleidende reclames zoals die in de voedselindustrie tegenwoordig gebruikelijk lijken. De consument staat al continue aan verleidingen bloot en onze supermarkten hebben meer weg van gigantische snoepjeswinkels waarbij ook nog massaal psychologische manipulatie plaatsvindt.
Wij vinden dat iedereen recht heeft op volledige én eerlijke informatie. In de Japanse cultuur geldt bescheidenheid nog steeds als een belangrijke eigenschap. Ook Nattodan blijft bescheiden en biedt daarom liever een puur en gezond product aan.

Ons bereik.

Nattodan is een bedrijf dat zich met name richt op de Benelux. In Nederland en België is verse nattō nauwelijks bekend. In de randstad koop je geïmporteerde nattō in bepaalde Aziatische supermarkten. Misschien dat hier en daar iemand zelf aan de slag is gegaan. Maar veel zullen het niet zijn. Vergeleken met supplementen is nattō goedkoop. In Japan, waar men al meer dan 1000 jaar nattō eet,  kent men de voordelen van deze gezonde voeding. Onze nattō is geschikt gemaakt voor de westerse markt zonder dat er is toegegeven aan de kwaliteit en smaak.

Vanaf augustus 2013 zijn wij gestart met de webwinkel. U bestelt en betaalt; wij verpakken en versturen de temperatuur kritische producten in een speciale container die er voor zorgt dat de producten in perfecte toestand afgeleverd worden met de juiste documentatie en conform de regelgeving.

C.V. NATTODAN is in het Handelsregister geregistreerd onder nummer 91870666 en gevestigd in Diever.

Behalve de naam is ook ons beeldmerk geregistreerd. Het is een kalligrafische vrijheid met de betekenis “Man kust Boon” . Een vrije invulling van de Japanse karakters voor man (dan= 男) en boon (mame = 豆).

Wilt u na het lezen meer weten?
Neem dan contact met ons op.