Gevolgen aangescherpte privacy

De introductie van het aangescherpte privacy beleid bleek toch meer gevolgen te hebben voor onze website dan we eerst dachten. Een vaste klant maakte ons attent op het feit dat zijn accountgegevens niet meer aanwezig waren. Deze gegevens worden juist vastgelegd om het bestellen voor de volgende keren te vergemakkelijken.
In de nieuwe privacy instellingen bleek de termijn waarop een niet actief account automatisch wordt verwijderd op 2 maanden te staan. Dat wil zeggen wanneer een geregistreerde klant niet binnen deze 2 maanden op de site actief is het account automatisch wordt verwijderd. Het bleek om een standaard instelling te gaan. We ontdekten vervolgens dat veel klantgegevens op dat moment al waren verwijderd.
Natuurlijk is dat ongewenst. Veel van onze klanten hebben abonnementen en bezoeken de site pas weer wanneer ze een nieuwe bestelling doen.
We hebben deze periode daarom verlengd tot 12 maanden.  Uiteraard vinden wij het vervelend dat u opnieuw uw klantengegevens moet invoeren. Aan de andere kant heeft het ook een voordeel omdat het klantenbestand dan minder vervuild is door schimmige buitenlandse registraties.