Uitstekende kwaliteit !

De eerste test met onze nieuwe “Japanse” natto-boontjes leverde direct een uitstekend resultaat op. Ondanks het feit dat de omstandigheden niet optimaal waren ( een onvolledige bezette incubator en afwijkend temperatuurverloop) zijn de resultaten boven verwachting. De boon is zeer smakelijk. De geur is minder neutraal dan van de natto met de grotere boon maar nog opvallend mild.
Binnenkort gaan we de proef voortzetten met een grotere hoeveelheid.  Deze natto wordt vers én mogelijk ook diepgevroren in de handel gebracht in een hoeveelheid van 150 gram. ( 3 Japanse doosjes maar dan in 1 verpakking)  Vooraf gaan we uiteraard de nutriëntensamenstelling laten onderzoeken. In tegenstelling tot onze natto met gerst is het niet de bedoeling om zoveel mogelijk vitamine K2 in het product te krijgen.
De ontwikkeling van dit product zal ongeveer een half jaar in beslag nemen en we hopen het in de loop van het jaar op de productlijst te zetten.

Onze natto wordt op een uiterst hygiënische wijze gemaakt in ons laboratorium / onze keuken. U krijgt geen massaproduct maar een op traditionele wijze bereide voeding. De productietijd van natto is gemiddeld 3 dagen; in de zomer soms iets korter door de hogere buitentemperatuur. U koopt met natto een super gezond, gefermenteerd en levend product.