Vertraging leveringen

Klanten zullen gemerkt hebben dat de leveringen vertraging oplopen. Het was op het landelijke nieuws al aangekondigd. Door de sluiting van veel fysieke winkels maken de webwinkels een ongekende groei mee. Zoveel zelfs dat m.n. PostNL niet meer aan de verplichting van tijdige levering kan voldoen.

Nattodan heeft vergelijkbare problemen. Pakketten met natto zijn soms aanzienlijk langer onderweg dan de maximaal 2 dagen die we in vooruitzicht stellen. We krijgen daarover ook regelmatig vragen van klanten.
De meeste gestelde vraag is of de natto niet bederft als het zolang onderweg is.

We kunnen onze klanten echter geruststellen. Ten eerste bederft natto niet zo snel. Dat komt doordat het uiterst hygiënisch wordt gemaakt en verpakt, maar belangrijker nog zijn de relatief lage buitentemperaturen in deze tijd van het jaar. Uiteraard gaat de fermentatie door, maar niet in die mate dat het bedorven zal arriveren. Daarvoor is een aanzienlijk langere tijd nodig en een veel hogere temperatuur. En zelfs bij een langere leveringstijd en een hogere temperatuur blijkt de natto nog vaak prima te eten.
We hopen met dit bericht dat het u enigszins gerust stelt.