Waarom een abonnement?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat bij 40% van de westerse bevolking de vitamine K status niet optimaal is. Om dit iets te nuanceren: Vrijwel iedereen krijgt voldoende vitamine K binnen voor een optimale bloedstolling. Maar vitamine K heeft meer functies. Bij onvoldoende inname loopt men een verhoogd risico op aderverkalking, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, botontkalking en sterfte.

Binnen de vitamine K familie worden 2 soorten onderscheiden die elkaar in functie deels overlappen. De eerste – K1 of phylloquinone – is een zgn. hepatische vitamine d.w.z. dat deze vitamine zijn werk vooral doet in de lever. Ze komt voor in groene groenten maar wordt slecht opgenomen en heeft een korte halfwaardetijd. De tweede soort – vitamine K2 of menaquinone – functioneert ook in de lever maar vooral erbuiten. Deze vitamine wordt juist heel goed opgenomen en heeft een halfwaardetijd van bijna 3 dagen waarbij ze ongeveer 2000 maal wordt gerecycled. De laatste vorm is belangrijk voor een optimale conditie van hart, bloedvaten en botten omdat ze een aantal essentiële beschermende eiwitten activeert. Behalve in kaas en kwark, waar het het in kleine hoeveelheden voorkomt, is er bijna geen voeding te vinden waar deze vitamine in voldoende hoeveelheden is te vinden, behalve in nattō.

Omdat het een flinke tijd kost om een optimale vitamine K status te bereiken (Dat is de volledige activering van belangrijke eiwitten zoals MGP, de belangrijkste remmer van aderverkalking en osteocalcine, een calciumbindend eiwit in botten) hebben we voor onze klanten speciale abonnementsvormen geïntroduceerd. Via een abonnement beschikt men altijd over voldoende en niet te dure nattō en bereikt men na verloop van tijd een optimale vitamine K status. Nattodan zorgt voor de regelmatige toezending waardoor het eenvoudiger wordt om het in het dagelijks eetpatroon te integreren. Na verloop van tijd ( 2 tot 3 jaar) kan men overgaan naar een lagere dosering (onderhoudsdosis van 1 tot 3 keer nattō eten per week) zodat een abonnement niet meer nodig is.

Natuurlijk is de vitamine K2 niet het enige waardevolle ingrediënt in nattō. Het bevat ook een zeer werkzaam enzym dat functioneert als een natuurlijke bloedverdunner en trombose oplosser. De laatste paar jaar is er steeds meer interesse vanuit de medische wetenschap voor deze stof: Nattokinase. * Wie verder kijkt naar de hoeveelheden vitamines en mineralen in nattō kan niet anders dan onderschrijven dat het om een zeer gezonde voeding gaat. Als producent zijn we daarom blij om een bijdrage te kunnen leveren aan de algemene gezondheid van vele mensen.

Natto gezondheidsvoordelen op een rij

  1. Rijk aan vitamine K, vooral K2
  2. Bevat nattokinase
  3. Het zit boordevol probiotica
  4. Bevordert de gezondheid van botten
  5. Verbetert de spijsvertering
  6. Houdt het hart gezond
  • ( * natto is het enige sojaproduct dat nattokinase bevat. )