Wijzigingen in 2021

Voor een aantal klanten zal het ongetwijfeld even slikken zijn want ons succesproduct “het abonnement” verdwijnt in 2021 uit de winkel. Uiteraard blijft de natto als afzonderlijk product wel gewoon beschikbaar.

Een verschil met 2020 zal zijn dat we met (beperkte) voorraden gaan werken waardoor we sneller kunnen leveren. Is er geen voorraad meer dan wordt een bestelling ingepland voor levering op een later tijdstip. De actuele voorraad staat altijd bij het product vermeld.

De prijs van sojabonen is vorig jaar sterk gestegen. De verklaring vindt u in een ander bericht op deze website. Ook een gebrek aan sojabonen in Nederland heeft ons de nodige hoofdbrekens opgeleverd. Het heeft vervolgens veel tijd en moeite gekost om een geschikte biologische sojaboon te vinden. Dat is tenslotte gelukt in ons buurland Duitsland.
We kunnen helaas niet anders dan – tenminste een deel van – de hogere prijs doorberekenen aan de consument. In ons achterhoofd blijft echter de doelstelling overeind dat een product voor iedereen betaalbaar moet blijven. Het wordt dus geen exclusief product met een hoge prijs. Onze natto is van uitstekende kwaliteit en die behoort voor iedereen beschikbaar te zijn.

De prijzen op de website zullen in de loop van februari worden aangepast. De productie is de afgelopen week opgevoerd. Lopende abonnementen worden normaal voltooid. Nieuwe abonnementen afsluiten is niet meer mogelijk. Ook kan er uitsluitend nog via de webwinkel worden besteld. Telefonische bestellingen óf bestellingen via email zijn niet meer mogelijk.

Team Nattodan